Waldorf-saláta zeller nélkül
Hugicám 2005.06.04. 09:17
Hűsítő finomság a nyári melegben
3 édeskés alma 3 savanykás alma
Nem hámozzuk meg, csak felkockazzuk.
Kb 1/2 teask. édeskömény 1/2 kg piros szőlő (ha nagy szemű, félbe vágva) 15 dkg dióbél durvára vágva 7 dkg mazsola 2 evk. vagdalt petrezselyem 1 1/2 dl majonéz 1 1/2 tejföl 1 citrom reszelt héja 1 evk. citromlé só, bors
Egy nagy edényben összekeverjük az almát, édesköményt, szőlőt, diót, mazsolát, petreszelymet, - óvatosan összekeverjuk.
Külön edényben összekeverjük a majonézt, tejfölt, citromhéjat, citromlevet, sót borsot.
Ezt az almáshoz keverjük. 1 órára hűtőbe tesszük.
Nagyon finom húsok mellé, vagy csak úgy.
|