Édesség
Hugicám 2005.06.04. 09:19
Almas-Afonyas
A gyumolcsos reszhez:
6 db savanykas alma
20-30dkg afonya (a recept szerint malnaval is jo)
10-15 dkg cukor
2 evk. liszt
1 teask. fahej
A tesztas reszher:
8 dkg zabpehely
10 dkg liszt
10 dkg durvara vagott dio vagy mandula
7dkg olvasztott vaj
1teask. fahej
4-5 evk. barna vagy feher cukor
A meghamozott, vekonyra szeletelt almat osszekeverjuk a cukorral meg a fahejjal. Egy Kb 25x35 cm-es tuzallo edenyt kivajazunk, beletesszuk az almat, megszorjuk afonyaval majd 2 evk. lisztel.
A tesztahoz osszedolgozzuk a hozzavalokat - morzsas legyen, ne alljon ossze a teszta! Ezzel megszorjuk a gyumolcsot, majd 180 fokra elomelegitett sutoben kb 30-40 percig sutjuk. Melegeng, fagyival talaljuk.
|