TRIFLE
Hugicám 2005.06.21. 13:03
Sziasztok,
Íme a trifle receptet. Ez egy pudingos, gyümölcsös, zselés édesség.
Angliai szerzemény, nagyon finom.
Először készítünk egy piskóta alapot.
3 egész tojást kikeverünk 10 dkg cukorral. Beleforgatunk 10 dkg szitált lisztet pici sóval. A masszát beleontjuk egy 20x20 cm-s tepsibe.
220 fokon 10 percig sütjük.
A mikor kihűlt félbevágjuk a piskótát. (Könnyebb vele bánni, ha előző nap
sütöttük.) Megkenjük málnalekvárral. Felkockázzuk. Beletesszük egy tálba, meglocsoljuk másfél dl narancslével, sherivel vagy ilyesmi. Állni hagyjuk.
Kb 10 dkg málnás zselét elkeszitünk szokás szerint. Beleontjuk egy tepsibe, úgy hogy kb 1 cm magas legyen. Hűtjük míg megszilárdul. Felkockázzuk.
Puding:
3 dl tej
1 teásk vanília vagy 1 cs van. cukor
3 tojás sárgája
7 dkg cukor
1 evk vaníliás pudingpor
3 dl tejszín
Felmelegitünk jó 3 dl tejet egy teák. vaníliával vagy 1 cs. vaníliás cukorral. A tojassárgáját kikeverjük a cukorral, meg fehere és sűrű nem lesz. Hozzáadunk 1 evk. vanília pudingport. Mikor mar az egész csomómentes, hozzáadjuk a nem túl meleg tejet. Sűrűsödésig főzzük. Hűtjük, majd mikor mar csak langyos, hozzáadjuk az enyhen felvert tejszint.
Előkészítjük a gyümölcsöket:
25 dkg málna
25 dkg feketeszeder vagy eper
25 dkg áfonya
Vagy ami éppen van.
A pudingból ontunk kicsit egy kb másfél literes mely tálba. Beleszórjuk a piskóta felet, rá a gyümölcs felet, majd a zselét, mindezt megismételjük újból, a pudinggal kezdve. A végén befedjük pudinggal, és teszünk rá egy kis tejszínhabot is. Legálabb 2 órán át hűtjük, de másnap meg finomabb.
Ja, és majdnem elfelejtettem mondani, fogyaszt...
|